• 3
  • 2
  • 1

SOLIDARNOST - Štiričlanska družina 
brez strehe nad glavo

vir: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/stiriclanska-druzina-brez-strehe-nad-glavo

 

 

Štiričlanska družina 
brez strehe nad glavo

Objavljeno: 31.12.2011 09:04

Pomoč ponujajo ljudje iz vseh krajev, v Beltincih dobrodelni koncert.


 

BELTINCI – Potem ko smo prejšnjo sredo v Slovenskih novicah spisali žalostno zgodbo iz Lipovcev nedaleč od Murske Sobote, kjer so ognjeni zublji uničili vse, kar je imela štiričlanska družinica Rajner - Cipot, se je od Lendave do Pirana znova prebudila solidarnost. Prejemali smo klice z vseh koncev države, saj želijo ljudje pomagati družini: 37-letnemu skladiščniku Jožetu Rajnerju, 32-letni snažilki Darji Cipot ter njunima sinovoma, osemletnemu Benjaminu ter štiriletnemu Amadeju. Družina je le nekaj dni pred božičem ostala brez strehe nad glavo in vsega drugega, kar so imeli, zato ljudje dobre volje zdaj pošiljajo ali zbirajo vse, kar spada v hišo. To pa bo treba najprej še zgraditi, za kar bo potrebnega največ denarja.

Ker sta Amadeju in Benjaminu med požarom zgoreli tudi papigi, se je med prvimi odzvalo Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci, ki jima je podarilo novi ptici, v zbiranje denarnih sredstev pa so se vključila številna domača društva in organizacije ter krajevna skupnost Lipovci – vsi pripravljajo različne dobrodelne koncerte in druge oblike pomoči.

Mali rijtar december 2010

alt

Mali rijtar julij 2008

alt

PTIČJI ŠAMPIONI IZ CELE SLOVENIJE

PTIČJI ŠAMPIONI IZ CELE SLOVENIJE
17.12.2009

 
Na 18. državni razstavi ptic Slovenije so našteli 1.100 ptic in 1.300 obiskovalcev V organizaciji Društva za varstvo in vzgojo ptic (DVVP) Slavček Beltinci, čigav neutrudni predsednik je Izidor Lebar, je v športni dvorani beltinške OŠ, potekala 18. državna razstava ptic Slovenije pod okrilje Zveze društev za varstvo in vzgojo ptic Slovenije. Gre za izjemno odgovornost pri pripravi takšnega dogodka in zato je zelo težko najti društvo, ki bi se spoprijelo s takšno odgovornostjo in organizacijo takega prvenstva. V samostojni Sloveniji je bilo do sedaj le pet društev, ki so izpeljale te razstave, čeprav slednje potekajo vsako leto. DVVP Beltinci je tokrat tretjič pripravil to veliko prireditev, ki je v športno dvorano OŠ Beltinci, pritegnila ljubitelje ptic iz 22 slovenskih društev, ki so na razstavo prinesli več kot 1.100 ptic številnih vrst oz. ptičjih skupin. Po predhodnem celodnevnem strokovnem ocenjevanju ptičjih lepotic, je nato potekala dvodnevna razstava za obiskovalce, ki so si med stotinami nagrajenih lepotic in lepotcev, med katerimi je bilo tudi devet šampionov. Ti so prišili s Primorskega (4), Gorenjske (2), Štajerske, Koroške in Dolenjske (po 1).
Šampioni razstave so namreč postali (to so prvaki iz vrst prvakov po vrstah ptic), skupina Harški vrvivci: Stojan Ščuka (DVVP Nova Gorica); skupina kanarčki pevci malinoa: Valter Černigoj (DVVP Ajdovščina); skupina Melaninski kanarčki: Sergej Bezek (Obalno društvo); skupina Postavni kanarčki: Slavko Kolmanič (DVVP Maribor); skupina Eksoti: Milan Škulj (DVVP Lišček Kranj); ptice iz skupine G1, G2 in H – Fauna Evrope: Rajko Horvat (DVVP Kočevje), standard papige: Ivan Hafner (DVVP Škofja Loka); papige iz skupine J in K: Ennio Tomasetting (DVVP Nova Gorica) ter papige iz skupine L, M in N: Ivan Ramšak Ivan (DVVP Koroška). „Tudi naše društvo je bilo uspešno, saj je osvojilo štiri prva, 10 drugih in 14 tretjih mest. V dveh dneh je bilo okrog 1300 obiskovalcev iz vse Slovenije in tujine, malo slabši je bil odziv samih Beltičanov. Za pomoč pri uspešni izvedbi organizacije se zahvaljujemo Občini Beltinci in OŠ Beltinci.Ne smem pa prezreti, da je na sami razstavi bilo izrečeno veliko pohval glede same organizacije in gostoljubnosti prekmurskega človeka“, nam je povedal predsednik DVVP Slavček Beltinci, Izidor Lebar.
Omenjeno DVVP Slavček Beltinci je sicer bilo ustanovljeno marca 1973 in ima trenutno 32 članov od česa jih je 26 gojiteljev. Člani prihajajo iz različnih prekmurskih občin in poleg tega, da sami prirejajo društvene in meddruštvene razstave, se tudi udeležujejo tekmovanj po državi in v tujini, sodelujejo pa tudi na svetovnih prvenstvih, kjer tudi dosegajo dobre tekmovalne rezultate, ki pa za prave ljubitelje živali niti niso v prvem planu. Gojiteljstvo ptic ima sicer v Beltincih že skoraj 40-letno tradicijo...

 

http://www.tvsrk-11.si/ri_news_det.ASP?zs=5249

vir:www.tvsrk-11.si

Največja društvena razstava ptic doslej

Datum: 12.11.2010 - Stran: POMURJE

Največja društvena razstava ptic doslej

Razstava ptic je vabila v beltinski grad.
(Jože Žerdin)
Razstava ptic je vabila v beltinski grad.

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Slavček Beltinci je ob 40-letnici delovanja v grajskih sobah beltinskega gradu pripravilo dvodnevno društveno razstavo ptic, hkrati pa je potekalo tudi ocenjevanje ptic. 21 gojiteljev ptic je na ogled postavilo kar 350 vrst ptic, od kanarčkov, papig do eksotičnih ptic.

Jože Žerdin

 

http://www.vecer.com/clanek2010111205592203

vir:www.vecer.com

Tisoč sto pernatih lepotic

četrtek, 23. december 2010 | Avtor: Stojan Saje-Gorenjski glas  

Strahinj – Jeseni 1980. leta so v Kranju ustanovili Društvo za varstvo in vzgojo ptic Lišček. V njem se je zbralo petnajst gojiteljev ptic. Med ustanovitelji je bil tudi sedanji predsednik društva Ivan Posavec iz Naklega. Delo sekretarja že dolgo opravlja njegov sovaščan Franci Remic. Oba sta ponosna, da imajo danes blizu štirideset članov iz Gorenjske in enega koroškega Slovenca iz bližine Beljaka.
»Osnovno poslanstvo društva je širjenje skrbi za varstvo zunanjih ptic. Večina članov goji razne vrste ptic. Najlepše radi pokažemo na razstavah. Imamo več prizadevnih gojiteljev, ki žanjejo uspehe doma in v tujini. Društvo se lahko pohvali, da je doslej pripravilo osem regijskih razstav in tri državne. Devetnajsto državno razstavo so sprejeli zelo naklonjeno v Biotehniškem centru Naklo. V dvorani v Strahinju se je zbralo 140 gojiteljev iz 22 slovenskih društev, ki so razstavili 1100 ptic različnih vrst. Ogledali so si jih številni obiskovalci, kar nas je prijetno presenetilo. S pomočjo sodnikov pri Zvezi gojiteljev ptic Slovenije smo izbrali najlepše ptice v enajstih skupinah. Lastnikom teh ptic in šestim mladim gojiteljem smo podelili pokale,« sta povedala predsednik in sekretar.
Nagradili so šampione iz štirih skupin kanarčkov, treh skupin papig ter skupin favna Evrope, križanci in eksoti. V zadnjih skupinah sta dobila pokala Janko Mravlja in Franci Potočnik iz Škofje Loke, za srednjo papigo član društva Komenda Franc Petelinkar iz Zbilj, za standard papigo pa Ivan Hafner iz Škofje Loke. Slednji je priznal, da je vesel osmega pokala s petih letošnjih tekmovanj v Sloveniji in Italiji. Ptice goji trideset let; je član društva Aleš Paulin v Škofji Loki in Lišček v Kranju. Malega pokala se je veselil tudi triletni Blaž Kavaš iz Beltincev; on je bil s srednjo papigo tretji, njegov oče Darko pa drugi. Kot je dejal predsednik zbora sodnikov Karel Gjergek, je bilo težko izbrati najboljše ptice med vrhunskimi. Predsednik slovenske zveze Iztok Cilenšek je pohvalil društvo Lišček, ki je lahko vzor drugim tudi pri organizaciji razstav.

http://www.gorenjskiglas.si/novice/zanimivosti/index.php?action=clanek&id=47058&from=arhiv

vir:www.gorenjskiglas.si

Papige, kanarčki in druge ptice v Beltincih

Papige, kanarčki in druge ptice v Beltincih

Uredništvo Pomurec 08.11.2010 ob 8:36

Minuli vikend je pod okriljem beltinskega društva Slavček v prostorih beltinskega gradu potekala društvena razstava sobnih ptic. Razstavljenih je bilo okrog 350 ptic, od raznih vrst kanarčkov, eksotov, malih, srednjih in velikih papig do eksotičnih golobov.

Dvodnevno razstavo je obiskalo skoraj 1000 obiskovalcev iz širše okolice.

Na podlagi dobljenih točk oz. ocen so bili izbrani naslednji šampioni po skupinah :

Melaninski kanarčki, Gselman Mirko - Hoče

Barvni kanarčki, Izidor Lebar – Beltinci

Postavni kanarčki, Virag Štefan – Beltinci

Eksoti skupina F1 in F2, Obal Milan –  M. Sobota

Standard papige, Gerenčer Erik –  Gaberje

Agapornide, Perc Anton – Odranci

Papige Nimfe, Kavaš Blaž – Beltinci

Srednje papige, Horvat Zlata – Odranci

Velike papige,  Zadravec Alojz – Beltinci.

Foto: Matjaž Titan

 

http://www.pomurec.com/vsebina/1999/Papige_kanarcki_in_druge_ptice_v_Beltincih

vir:www.pomurec.com

18. Državna razstava ptic Slovenije

18. Državna razstava ptic Slovenije

sobota, 28.11.2009

avtor: mvuk

Državna razstava ptic v Beltincih Društvo za vzgojo in varstvo ptic "Slavček" Beltinci vabi na

18. Državno razstavo ptic Slovenije,
razstava se bo odvijala 12. in 13. decembra 2009 v športni dvorani OŠ. Beltinci.

12.09.2009 ob 9.00 otvoritev razstave - ogled od 9.00 do 18.00
13.09.2009 ogled od 8.00 do 14.00

Vabljeni !

http://www.radiomurskival.si/pomurska-skupnost/uporabniske-novice/18.-drzavna-razstava-ptic-slovenije/

vir:www.radiomurskival.si

Kdo je na strani

Danes 5

Včeraj 14

Ta teden 5

Ta mesec 323

Skupaj 40379

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Prijava